Autovakantie naar Barcelona

Voordat je met of zonder gezelschap richting het zonovergoten Barcelona vertrekt per auto, is het heel belangrijk om na te gaan wat je verplicht in de auto moet hebben en mee moet nemen. Verder is het belangrijk om je te verdiepen in afwijkende verkeersregels om prijzige boetes en problemen te vermijden. In dit artikel gaan we dieper in op een goede voorbereiding en handige tips voor een autovakantie naar Barcelona.

Autopech voorkomen

Ongeveer 20% van de mensen heeft in de afgelopen jaren autopech gehad in het buitenland. In merendeel van de gevallen was een slechte accu of kapotte airco de oorzaak van de autopech. Voorkomen is beter dan genezen en daarom is het ook belangrijk om voor je autovakantie een controle uit te laten voeren bij een autogarage. Indien er een ongeval of autopech plaatsvindt, is het belangrijk om de polis van de autoverzekering te controleren.

Belangrijk in Spanje

Regelgeving verschilt in elke land en in Spanje zijn er ook enkele zaken waar je rekening mee moet houden gedurende een autovakantie anders als in Nederland. Het is verplicht voor honden in de auto om een gordel te gebruiken. Verder moet men een aparte groene kaart hebben voor de caravan in Spanje.

Andere zaken die niet verplicht zijn maar wel handig om mee te nemen zijn:

  • wielsleutel
  • reservewiel mét krik
  • reservelamp
  • veiligheidshamer
  • reserve autosleutel
  • autopapieren
  • groene kaart

 

Verkeersregels in Spanje

De verkeersregels in Spanje wijken gelukkig niet heel veel van Nederland. Wel zijn er bijvoorbeeld enkele bijzonderheden namelijk dat het verboden is om tijdens het autorijden een headset te dragen of navigatie apparatuur te bedienen. In veel gevallen treft men de belangrijkste regels op verkeersborden vlakbij de grens. Met betrekking tot boetes geldt er veelal een betalingstermijn van 20 dagen in Spanje. Als de boete per internetoverboeking mogelijk is dan staat het op de bekeuring vermeld.

Voor meer informatie over verkeersregels in Spanje kan men op de ANWB pagina terecht.