Bezienswaardigheden Barcelona: Catedral de Santa Eulalia

Bezienswaardigheden Barcelona: Catedral de Santa Eulalia

Een van de bezienswaardigheden in Barcelona is de prachtige kathedraal van Santa Eulalia, gelegen in de Gotische wijk. Weekendje Barcelona: cathedral Santa EulaliaDeze gotische kathedraal is de belangrijkste kerk van het aartsbisdom van Barcelona en is vernoemd naar de heilige Eulalia. Men begon met het bouwen van dit indrukwekkend heilighuis in het jaar 1298 en deed er ruim 1,5 eeuw over om het af te werken.

De belangrijkste dingen die je in deze kathedraal kan bekijken zijn de crypte van de heilige Eulalia, het indrukwekkende koor en enkele mooie kapellen, waaronder de kapel “del Santísimo Sacramento” en “Capella de Santa Llúcia”. Je kan rustig een paar uur uittrekken om dit mooie bouwwerk te bekijken. Als je tijd en zin hebt kan je via een lift ook naar de top van de kathedraal en Barcelona van bovenaf aanschouwen.

Grappig feitje: op de binnenplaats leven 13 ganzen die de heilige Eulalia beschermen. Als een van hen sterft, moet deze onmiddeldelijk door een andere gans vervangen worden.