De pleinen van Barcelona

Barcelona is een echt wereldstad met veel cultuur, architectuur en Barcelona pleineneen goede sportmentaliteit. Er is voor elke reiziger wel iets te beleven in ‘Barna’, zoals de stad door haar eigen inwoners wordt genoemd. Naast architectonische wonderen als de Sagrada Familia en Park Guell heeft Barcelona ook een aantal prachtige pleinen die je kunt bezoeken.

Placa de Catalunya

Het bekendste en grootste plein van Barcelona is de Placa de Caralunya. Dit plein ligt in het midden van de stad en trekt veel toeristen en dagjesmensen. Het plein is vaak een drukte van belang omdat veel drukke wegen van de stad hier samenkomen. Ook de bekende en enorm drukke straat La Rambla komt op het Placa de Catalunya uit. Voor veel mensen is het plein vooral bekend om de enorme hoeveelheid duiven die zich er elke dag ophouden. Daarnaast komen veel bezoekers de standbeelden en architectuur bekijken.

Placa de Espana

In het zuiden van Barcelona ligt het drukke plein Placa de Espana. Veel drukke wegen van de stad komen op dit punt samen. In het midden van het plein staat een grote fontein die is ontworpen door Josep Jujol, een collega van de wereldberoemde Antoni Gaudi. Rond het plein zijn een aantal indrukwekkende gebouwen te vinden. De Venetian Towers, de Fira de Barcelona en de stierenring Arenas de Barcelona.

Placa Reial en Placa Jaume

Op minder dan 10 minuten loopafstand van elkaar liggen Placa Reial en Placa Jaume in het oosten van het centrum van de stad. Placa Reial is erg geliefd onder toeristen die een hapje willen eten in de restaurants op het plein. Voor sommige restaurants staat echter een wachtlijst van enkele maanden. Op het plein staan twee lantaarnpalen van de bekende architect Antoni Gaudi.

De Placa Jaume is vooral belangrijk voor het bestuur van de stad. Het stadshuis, de Catalaanse regering en het stadsbestuur zetelen op dit plein.