Bezienswaardigheden: La Rambla

Bezienswaardigheden Barcelona: La Rambla

Een ieder die Barcelona wel eens bezocht heeft zal het waarschijnlijk beamen. La Rambla is één van de bezienswaardigheden van Barcelona en de belangrijkste boulevard van Barcelona. weekendje barcelona ramblaVroeger was la Rambla een droge rivierbedding, die bij regenval het water naar de zee leidde.

La Rambla, of de Ramblas zoals de Nederlanders het noemen, loopt vanaf het Playa de Catalunya naar de haven, is 1,5 kilometer lang en in de midden alleen toegankelijk voor voetgangers. La Rambla bestaat uit meerdere delen, waarbij wij persoonlijk het zuidelijke deel bij de haven erg mooi vinden.

Langs la Rambla vind je vele bomen, vele restaurantjes en de bekende overdekte markt La Boqueria. Belangrijker is misschien wel wat je op la Rambla vindt. Dit zijn namelijk talloze straatartiesten en kleine straatstandjes waar men kranten, bloemen, vogels, reptielen en nog veel meer verkoopt. Rondlopen op la Rambla terwijl het zonnetje schijnt is heerlijk.

Neem de tijd om ergens te stoppen, een drankje te doen of wat te eten bij de vele terrasjes. Ons advies is om ook de zijstraatjes in te lopen, omdat de prijzen daar een stuk lager liggen. Let wel op. Omdat de Ramblas zo geliefd is, weten zakkenrollers het ook te vinden.

Langs la Rambla vind je diverse mooie gebouwen en bezienswaardigheden, zoals la Boqueria en Gran Teatre del Liceu.