Geschiedenis Barcelona

 

Bezoek deze bijzondere stad en haar vele bezienswaardigheden

 

De geschiedenis van Barcelona in het kort

Een van de mooiste Europese steden is Barcelona. Veel mensen bezoeken deze indrukwekkende stad, maar slechts weinigen kennen haar geschiedenis. Om deze reden in het kort even de geschiedenis van Barcelona.

Geschiedenis Barcelona: ontstaan BarcelonaBarcelona

Het is niet precies bekend wanneer de stad Barcelona ontstaan is. Wel is duidelijk dat het gebied in 2000 voor Chr. al bewoond werd. Toen in de tweede eeuw voor Chr. de Romeinen de stad bezette kwam pas de echte groei. Het werd door hen voornamelijk gebruikt als legerbasis en als tussenstop van een van de vele handelsroutes. Na de Romeinen is de stad in de 5e eeuw bezet door de Visigoten en in de 8e eeuw door de Moren. Door de tactische ligging aan zee werd Barcelona in de eeuwen daarna bezet door veel verschillende groeperingen. In deze tijd groeide de stad en rond de 10e eeuw was het een van de belangrijkste steden van het mediterrane gebied.

Aan de groei en succes van de stad kwam in de 18e eeuw echter een abrupt einde. Door het woeden van de Spaanse Successieoorlog werd Catalonië haar onafhankelijkheid afgenomen en raakte de stad in verval. Pas aan het eind van de 19e eeuw kreeg de stad weer de impuls waar het op gewacht had. Diverse stadsmuren en afscheidingen werden afgebroken zodat omliggende dorpen zich bij de stad konden voegen. De economie van de stad groeide en de welvaart kwam weer enigszins terug. Helaas was dit niet van lange duur omdat in 1935 de Spaande Burgeroorlog een klap uitdeelde aan Barcelona. De stad werd deels verwoest en vooral gebruikt als industriestad.

Eigenlijk is Barcelona pas in de jaren 60 een echte toeristische trekpleister geworden. Door de komst van veel toeristen ontstond er werkgelegenheid en groeide de economie van de stad. Pas toen dictator Franco overleed voelden de inwoners van Barcelona zich echt vrij. Er mocht weer Catalaans worden gesproken en de stad bleef groeien tot de metropool die het vandaag de dag is.

Geschiedenis Barcelona: Antoni Gaudí

Antoni Gaudi was een architect die leefde van 1852 tot 1926.P1000574 Rond de eeuwwisseling maakte Gaudi veel opvallende en voor die tijd revolutionaire gebouwen. Barcelona was eigenlijk de speeltuin voor deze bijzonder architect. Hij realiseerde meerdere gebouwen in de stad die er tot de dag van vandaag nog steeds staan. De wereldberoemde Sagrada Familia werd bijvoorbeeld ontworpen door Antoni Gaudi. De bouw van deze enorme kathedraal is nog steeds aan de gang en zal waarschijnlijk nooit afkomen. Gaudi staat symbool voor de stad Barcelona en de inwoners van de stad zijn dan ook erg trots op zijn bouwwerken. De volgende bouwwerken van Gaudi kun je vinden in Bareclona:

  • Sagrada Familia, kathedraal
  • Park Guell, stadspark
  • Casa Musea Gaudi, oud huis van Gaudi en nu museum
  • Casa Mila
  • Casa Batllo
  • Palau Guell
  • Casa Vicens
  • Colonia Guell

FC Barcelona

FC Barcelona is een van de meest succesvolle voetbalclubs uit de wereldgeschiedenis. De club werd in 1899 opgericht door een Zwitser. weekendje barcelona stadion nou campAan het begin van de 20e eeuw behaalde de club al haar eerste successen. In de begintijd van dictator Franco werden deze successen echter afgezwakt. Doordat het Catalanse eenheidsgevoel verdwenen was leefden veel supporters niet meer met hun club mee. Dit kwam pas echt tot uiting toen Franco de naam van de club veranderde in Club Futbol de Barcelona. Toch werden in de jaren 50 enkele prijzen gepakt en was de club nog steeds de droom van veel (buitenlandse) voetballers. Vandaag de dag is Barcelona een van de sterkste teams ter wereld en het thuis van de beste speler ter wereld: Lionel Messi.

 

 

Hotel Barcelona

Goedkope vliegtickets Barcelona

WTC.NL-World Ticket Center. Wat uw reisplannen ook zijn!

Over Barcelona

Inwoners: 1.621.537
Oppervlakte: 98 km²
Provincie: Catalonië
Taal: Spaans
Munteenheid: Euro

Stedentrip Barcelona

Bekijk aanbieding

Appartement huren Barcelona

Vakantie appartementen in Barcelona
Fotoalbum maken