Bezienswaardigheden Manzana de la Discordia

Bezienswaardigheden Barcelona: Manzana de la Discordia

Barcelona is een stad waar modernistische architectuur een belangrijke rol speelt. Manzana de la DiscordiaEen voorbeeld van deze architectuur is het huizenblok Manzana de la Discordia. Dit blok ligt aan de Passeig de Gracia (de duurste en bekendste straat van Barcelona) en is via het gelijkgenoemde metrostation te bereiken.

Wat de Manzana de la Discordia zo bijzonder maakt zijn de drie huizen die aan dit blok liggen: Casa Amatller, Casa Lleó Morera en Casa Batlló. Het laatste pand komt van de hand van Gaudi en is te herkennen aan de drakenrug.

Bezienswaardigheden Barcelona: Casa Batlló

Vanaf de straat is het pand te herkennen doordat deze hoger is dan de twee andere panden. Bezienswaardigheden Barcelona Casa BattloDit was ook de opzet van Gaudi. Gaudi ontwierp het pand voor zijn opdrachtgever en beelde de legende van St Joris en de draak uit. Het pand is de rechter van de 3 panden. Je kan dit pand ook met een bezoek vereren, al zal je dan wel een flinke toegangsprijs moeten betalen (rond de €18 pp). In het pand vind je diverse mooie ruimtes en daarnaast is ook het dak, dat lijkt op drakenschubben, erg bijzonder.

Casa Lleó Morera

Dit pand uit 1864 werd in de 19e eeuw gebouwd en begin vorige eeuw geretaureerd. Het pand werd vernoemd naar de leuwen die het pand versieren en niet naar de opdrachtgever, zoals dat bij andere panden wel zo is. Het pand is de linker van de 3 panden/

Casa Amatller

Ook Casa Amatller kan met recht een bijzonder pand genoemd worden. Het is het middelste pand en oogt Middeleeuws. Het was ooit eigendom van een van de machtigste families van Barcelona.