Montjuic

Bezienswaardigheden Barcelona: Montjuïc het uitzichtpunt over de stad

In het zuid-westen van Barcelona vind je de berg Montjuic, met daarbij het gelijknamige park. Vanaf deze heuvel heb je een mooi uitzicht over de stad en de Middellandse zee. Daarnaast liggen hier enkele mooie bezienswaardigheden. Het Parc Montjuic werd aangelegd voor de wereldtentoonstelling van 1929 en werd in 1992 gerenoveerd.

Het kasteel van MontjuicP1000525

Het kasteel van Montjuic stamt uit de 17e eeuw en is een kustverdedigingsfort. De grote kanonnen tonen nog steeds de macht die het fort moest uitstralen. Tegenwoordig is het een militair museum.

De Olympische spelen van 1992

In 1992 werden in Barcelona de zomerspelen gehouden. Montjuic diende als thuisbasis en het Olympisch stadion dat op de berg gebouwd is was onder andere decor voor vele mooie sportmomenten. Bij het verspringen keek iedereen uit naar het duel tussen Olympisch stadiontwee grote rivalen, Carl Lewis en Powell. In het stadion kunnen 65.000 toeschouwers plaatsnemen. Tegenwoordig gebeurt dit nog regelmatig, want de 2e voetbalclub van Barcelona, Espanyol, speelt hier jaar thuiswedstrijden.

Fundacio Joan Miro

Een van de hoogtepunten in Parc Montjuic is het museum ‘Fundació Joan Miró’. Hier vind je vele kunstwerken van deze bekende kunstenaar, onder andere wandtapijten, beelden en schilderijen. In het museum is ook een restaurant te vinden. Wellicht goed om te bezoeken, want veel andere plekken om even lekker te zitten en wat te eten of drinken zijn er niet op Montjuic.

Vanaf Montjuic is het een aanrader om zeker ook Poble Espanyol te bezoeken.