Bezienswaardigheden – Park Guell

Bezienswaardigheden Barcelona: Park Guell

Een van de bezienswaardigheden van Barcelona is het mooie Park Guell. Ontworpen door kunstenaar Gaudi is dit zeker een van de hoogtepunten van Barcelona. In het park vind je dichte pijnbossen, lanen met palmbomen en een mooi plein.Parc Guell Barcelona

Antoni Gaudi kreeg van edelman Guell in 1900 de opdracht om een tuindorp met woonwijk te ontwikkelen. Hoewel prachtig vormgegeven, met veel mozaiekversieringen, trappen en paden, was het project geen succes. Het voldeed niet aan de verwachtingen van de opdrachtgever en uiteindelijk werden maar 2 percelen verkocht.

In het park vind je het Casa Museu Gaudí, een klein Gaudí-museum. Park Guell is in 1984 door de Unesco uitgeroepen als werelderfgoed.

Waar vind ik Park Guell?

Park Guell ligt in het noord-oosten van de stad, in de wijk Gracia en is gratis te bezoeken vanaf 10:00 ’s ochtends. Met de metro kan je uitstappen bij metrostation “Lesseps”. Dit is de groene lijn. Wees erop voorbereid dat je dan nog minimaal 20 minuten moet lopen. Volg de bordjes die het park duidelijk aangeven.