Poble Espanyol

Bezienswaardigheden Barcelona: Poble Espanyol

Poble Espanyol werd ter ere van de wereldtentoonstelling van 1929 gebouwd en is met recht een dorp in een stad. Het idee was afkomstig van de architect Puig i Cadafalch.Poble Espanyol
In dit dorp vind je 117 bijzondere gebouwen die een replica zijn van gebouwen die je elders op het schiereiland vindt. Ooit was het de bedoeling dat dit dorp maar enkele maanden zou bestaan, maar dankzij het succes en haar bezoekers bestaat het nog steeds. Sterker nog… er zijn gebouwen waarvan het origineel inmiddels niet meer bestaat.

De selectie van gebouwen is gemaakt zodanig dat er een harmonieus geheel ontstond en de bezoekers de mogelijkheid kregen om de diversiteit van de Spaanse Architectuur te ontdekken. En dit allemaal tijdens een  heerlijke wandeling over mooie pleinen en door kleine straatjes.

Het dorp blijft zichzelf vernieuwen, want tegenwoordig vind je hier ook veel kunstenaars, barretjes en zelf een enkele nachtclub

Enkele bijzondere gebouwen

  • Calle Cuna – Arcos de la Frontera (Cádiz): ontdek de deels Arabische stijl van Andalucie
  • Peurta de San Vicente (Ávila): deze toegangspoort was een van de 9 ingangen tot de oudste stad van Europa, namelijk Ávila. Het bevat twee torens van liefst 17 meter hoog.

Het gaat te ver om alle mooie gebouwen hier te noemen, maar wij raden iedereen een bezoek aan deze bijzondere bezienswaardigheid aan. Een ticket voor Poble Espanyol kost €11. Je vind Poble Espanyol in de buurt van het Parc Montjuic.