Bezienswaardigheden – La Boqueria Barcelona

Bezienswaardigheden – La Boqueria Barcelona

Ben jij ooit op een echte authentieke Spaanse markt geweest? Niet? Neem dan eens een kijkje op La Boqueria.La boqueria barcelona

Gelegen aan een zijstraat van de Rambla vind je de grootste versmarkt van Spanje. Met ruim 2500 m2 aan standjes en winkeltjes kan je hier echt van alles kopen. Van hele varkens, tot talloze vissoorten, serranohammen en fruitstalletjes.

La Boqueria bestaat al sinds de 13e eeuw. Toen gebruikte men de stadspoort Boqueria voor de verkoop van vlees. Sinds de 15e eeuw is het ook de varkensmarkt van Barcelona en werd de markt gebruikt om steeds meer dingen te verkopen.

Het bezoeken van La Boqueria is een echte aanrader. Het is authentiek, bijzonder en gewoon erg leuk om te zien wat er allemaal op straat verkocht wordt.

Hoe vind ik La Boqueria Barcelona?

La Boqueria vinden is eigenlijk heel erg makkelijk. Je loopt gewoon over las Ramblas en wacht totdat je la Boqueria aan de zijkant ziet liggen. Loop je richting de haven, dan ligt la Boqueria aan je rechterzijde. Loop je noordwaarts, dan ligt la Boqueria aan de linkerzijde.