Tibidabo: leuk voor jong en oud

Barcelona is een prachtige stad. De organische architectuur, ook wel bekend als art nouveau of jugendstil, onder leiding van Gaudi tekent de stad. Maar naast de Sagrada Família en Park Güell valt er nog veel meer te genieten in Barcelona. Je hebt het prachtige strand, Camp Nau én Tibidabo. Misschien iets minder bekend dan andere trekpleisters, maar minstens net zo fraai en stukken leuker. In Tibidabo geniet je namelijk niet alleen van het uitzicht, maar ook van achtbanen. Plezier voor het hele gezin gegarandeerd!

De mooiste berg van BarcelonaTibidabo Barcelona

Tibidabo is een berg van 512 meter hoog en is de hoogste van de bergketen Serra de Collserola. De Tibidabo kan je vanuit heel Barcelona zien, terwijl je heel Barcelona kan zien als je op het hoogste punt van de berg komt. Maar Tibidabo is veel meer dan een berg met mooi uitzicht. Het telt ook talloze cafe’s en restaurants en heeft zelfs een discotheek met internationale allure en een authentiek amusementspark.

De funicular

Om op de berg te komen moet je een tram nemen aan het begin van de berg. De tram (funicular) is in 1901 opgericht en is een haast mystieke ervaring. De wagon is niet groot, maar biedt alsnog genoeg plaats voor voldoende mensen. Tram BarcelonaOok in de drukke zomermaanden hoef je dus niet lang te wachten op de tram. De tram rijdt ieder kwartier. In de tram staat je een ouderwetse conducteur op te wachten die je dient te betalen. Eenmaal op de berg valt er genoeg te beleven.

Genieten van het uitzicht

De Iglesia del Sagar Cor is een kerk in de neogotische stijl van de architect Enric Sagnier. Met een lift kan je naar de top van de kerk en heb je een adembenemend uitzicht. Dat geldt ook voor de Torre de Collserola. Deze toren is 288 meter hoog en werd gebouwd ter ere van de Olympische Spelen in Barcelona. Ook hier kan je met een lift naar de top en staat je een prachtig uitzicht over de stad te wachten. Het CosmoCaixa Museu de la Ciencia is een van de bekendste musea in Barcelona. Het is een interactieTibidabo Barcelona kerkf museum wat het leuk maakt voor zowel kinderen als volwassenen.

Amusementspark Tibidabo

Het amusementspark van Tibidabo bestaat al sinds 1899. Veel van de achtbanen stammen ook nog uit deze tijd. Je vindt hier dus geen Walibi World, maar een echte authentieke ervaring. Geen achtbanen die loeihard gaan, maar attracties waarbij het draait om het uitzicht en de ervaring. Het reuzenrad van Tibidabo kijkt bijvoorbeeld over heel Barcelona uit. Dat mag je niet missen!

Drankjes en het nachtleven

Ga jij liever iets drinken op de Tibidabo? Dan kan je terecht bij vele restaurants en barretjes, maar als je iets unieks wilt zijn Merbeyé, Mirabeau en Mirabé aanraders. Mocht je van het nachtleven houden is Mirabé een bezoek meer dan waard. Het wordt ’s nachts namelijk omgebouwd tot discotheek met internationale allure. Drankjes zijn niet goedkoop, maar de sfeer en het publiek maken een hoop goed.

Geniet van je weekendje Barcelona!